Skip to content Skip to footer

Международен младежки фестивал“Действай и ВЪЗдействай!“

През изминалия уикенд (03-06.06.2022) в гр. Пловдив се проведе Международен младежки фестивал „Действай и въздействай“, организиран от Младежки център-Пловдив.

Събитието даде възможността на младежи да участват в неформални образователни сесии, водени от български и чуждестранни организации, занимаващи се с млади хора. Програмата беше изключително интересна, като в нея бяха включени семинари, уъркшопове, игрови и ситуационни дейности. Ето и някои от засегнатите теми: безопасност кибер-пространството; младежки политики; лидерство; предприемачество; емоционална интелигентност; старт в кариерата.

Водещи на образователните модули бяха НПО-та и организации от България, Румъния, Португалия и Испания, както и ние – заедно с Национална мрежа на младежките центрове. Освен да участват в сесиите, минувачи имаха и шанса да се информират за дейността на организациите на съответните щандове.

Младежки център – Бургас проведе уъркшоп на тема „Старт в кариерата – как и накъде?“, където участниците можеха да сътворят „vision board“ на своята визия за професия и да напишат конкретни стъпки за постигането на целта си.

Представителите на ММЦ-Бургас участваха в един особено важен образователен модул, воден от Младежки център – Перник, на тема „Младежки консултативен съвет“. На снимките в галерия, можете да видите как участниците се разделят на граждани, община и младежи. Идеята на ситуационната дейност бе гражданите да наблюдават комуникацията между общината и младежите, докато те се опитват да вземат решение по някакъв проблем. Дейността провокира интересни дискусии за ролята на младежите в нашето общество и взимането на решения, и как тя може да се подсили.

Благодарим на всички за възможността да бъдем част от това младежко събитие, и най-вече благодарим на Младежки център – Пловдив за гостоприемството и добрата организация!