Skip to content Skip to footer

Младежки фестивал за фентъзи и ЛАРП „Меч и Магия“ по случай Международен ден на младежта

По случай Международния ден на младежта (12-ти август), ММЦ – Бургас организира първия младежки фестивал за фентъзи и ЛАРП ,,Меч и магия”. И преживяването наистина бе магическо! Събитието успя да разчупи реалността и изцяло да ни потопи във фентъзи вселената на хитовата игра Dungeons & Dragons.

Фестивалът стартира с истинска D&D игрална сесия. Тя бе ръководена от Димитър Терзиев (Неро) – D&D мастър и ключова част от ЛАРП обществото на Бургас. Специално за събитието, Неро ,,създаде” уникален D&D свят, в който участващите младежи се превърнаха в смели герои, побеждаващи злото. Запознати с правилата на играта, младежите играха пълна сесия и като за финал наистина станаха победители! Паралелно с играта се проведе и Character creation сесия. В нея участващите научиха как лесно могат да създават фентъзи персонажи. Целта на сесията бе младежите да се припознаят с добрите герои и да развиват техните положителни качества в себе си.

След приключване на игралната сесия, младежите бяха увлечени в любимо занимание, а именно трежър хънт. За целта сами нарисуваха древни карти и скриха своите съкровища на тайни места. Започна щуро търсене, което завърши успешно – всеки младеж бе намерил свое съкровище!

Няма как истински да влезеш в ролята на фентъзи герой без визуално да се преобразиш в такъв. За създаване на full expirience бяха обособени арт работилнички, в които младежите сами да изработят своите ЛАРП костюми и оръжия. Участниците показаха завиден талант в изработката на ЛАРП реквизит, като освен че упражниха своята креативност и сръчност, се забавляваха много!

След като се превърнаха във фантастични герои, дойде ред младежите да участват в реална ЛАРП възстановка. За тази цел Неро организира кратка тренировка, която да помогне на младежите да влязат в ,,battle mood”. След разяснение на правилата бе сложено началото на поредица от мини ЛАРП турнири. По време на паузите за почивка се случи нещо изненадващо – на терена се появиха ,,митични същества’’! Te задаваха гатанки на младежите на тема ,,Българска митология”. За позналите имаше специални награди – бяха надарени със ,,свръхсили” за побеждаване на противниците!

Ударен финал на фестивала постави Ема от танцова група COUNTDOWN. Тя успя да ,,подпали’’ атмосферата с k-pop random dance на хитови k-pop парчета!

Първият ни младежки фестивал за фентъзи и ЛАРП се увенча с огромен успех!

В най-младежкия ден от годината превърнахме най-смелите си фантазии в реалност. Докоснахме се до магия, която има силата да твори нови светове. И научихме, че ние сами можем да бъдем автори на своята вселена – едно по-добро място!

Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център Бургас“ се реализира в рамките на програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 -2021 г.