Skip to content Skip to footer

Социален следобед с ММЦ-Бургас

Близо 30 младежи се включиха в инициативата Социален следобед на Младежки международен център на 21 – ви януари.

Екипът ни организира събитието с идеята младежите да се срещнат в неформална среда, където да общуват свободно и да се забавляват с бордови игри, вместо да прекарват времето си на електронни устройства. Едно от най–големите предизвикателства за младите хора след пандемията от Ковид-19 е завръщането към социалния живот след месеци на изолация и обучение в онлайн среда. Ние сме приели мисията да насърчаваме общуването и чрез различни методи да помагаме за изграждането на социални умения така, че младежите да се чувстват приобщени, активни и пълноценни.

По време на нашия първи Социален следобед близо 5 часа се забавлявахме, но и усъвършенствахме интуицията, въображението, асоциативното мислене, фината моторика и логиката. За това спомогнаха игрите „Мафия“, „Вампири“, „Dixit”, „Monopoly“, Whisper Challenge, шах, дженга, логически пъзели и Кент-Купе. Времето премина неусетно, сформираха се нови запознанства и се убедихме, че има начини да прекараме приятно свободното си време заедно. Затова си обещахме, че тази наша инициатива ще се превърне в традиция за Младежки Международен Център – Бургас.

*Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.