Skip to content Skip to footer

Състоя се състезанието „Млад Рибар“!

Първото издание на състезанието по любителски риболов „Млад рибар“ , което се състоя изминалата събота, предизвика голям интерес от страна на бургаските младежи!

Около 25 деца и младежи хвърлиха въдици в езерото „Мандра“, а най-младият рибар беше на едва три години! Не са много инициативите, които в ранна съботна сутрин могат да предизвикат подобен интерес – риболовът е спорт, изискващ сериозни умения като бързина, ловкост, съсредоточеност, търпение, а понякога и смелост! Затова сме много радостни да видим такава заинтерисованост от страна на младите.

Събитието протече в следния ред: първо проведохме теоретична, лекционна част за безопастност на работа; риболовът и видовете риби в Мандрата на Меден Рудник, а след това се състоя и самото състезание. С най-голям улов се отличи Валери Спасов, който успя да хване 475 гр риба. Зад него в призовата тройка се наредиха съответно Димитър Баев (325 гр улов) и Мария Маринова (300 гр улов). Честито на победителите и благодарим на всички, които се впуснаха в тази надпревара!

За всички участници имаше сертификати, а класиралите се на първите три места получиха медали.

Ролята на ментор и обучител бе възложена на Мишел Димитров, световен шампион по спортен риболов и член на Българската федерация по риболовни спортове. Той отговаряше на въпросите на младежите и следеше за безпроблемното протичане на състезанието.

За да се осъществи „Млад рибар“ голяма помощ ни оказаха от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), в лицето на зам.-изпълнителния директор Николай Бойчев. Събитието се организира от Младежки Международен център – Бургас в партньорство с отдел „Превенции и младежки политики“ към община Бургас.

Благодарим на всички партньори и участници – без вас това събитие нямаше да е възможно!