Skip to content Skip to footer

Проведе се четвъртото издание на семинара за младежи „Умения на бъдещето“

При огромен интерес премина четвъртото издание на семинара ни за младежи „Умения на бъдещето“!
Събитието събра на едно място ентусиазма на младите умове с опита на професионалистите от Tech Cheffs. Четиримата лектори бяха подготвили вдъхновяващи и практически полезни теми в сферите на технологиите, иновациите и финансите.


Първият панел бе воден от Иван Левтеров, който ни потопи в мистериозния свят на квантовата физика. С него поговорихме за квантовия компютър и разсъждавахме върху това какви възможности отваря квантовото изчисление за бъдещето ни.


Николай Ненов ни помогна да разширим познанията си, като насочи вниманието ни към сферата на финансите. Дискутирахме темите за приходите, разходите и спестяванията, научихме как да си поставяме реални финансови цели и получихме експертни съвети за постигане на финансова свобода.


Следвайки развоя на семинара, Михаил Великов ни запали по програмирането, като хвърли светлина върху това кои са най-доходоносните IT професии и какво се изисква, за да станеш професионалист в тази област.


Като за финал, Милена Георгиева ни потопи в науката за данните и заедно с нея коментирахме връзките между изкуствения интелект, роботиката математиката, програмирането и науката за данните.


Семинарът „Умения на бъдещето“ е едно невероятно пътешествие в света на технологиите, чрез което разкриваме нови хоризонти и достигаме до реални решения за развитие и създаване на едно по-добро бъдеще!
Благодарим на всички, взели участие в събитието!

*Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.