Skip to content Skip to footer

Второ издание на състезанието по риболов “Млад рибар”

На 18 юни се проведе второто ни издание на състезанието по риболов за младежи-любители “Млад рибар”. В него се включиха 25 рибари на възраст 15-29 години. Те пробваха своя късмет във водите на Мандренското езеро край комплекс “Меден рудник”.

В крайното класиране с най-много риба се отчете Георги Христов, втори остана Калоян Симеонов, а на трето място завърши Ивон Иванова. Те получиха награди, а на всички участници бе връчена грамота.

Съдия на състезанието бе Мишел Димитров, световен шампион по спортен риболов и многократен републикански първенец. Партньори в това събитие ни бяха Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), като техни служители помогнаха за организацията на надпреварата, а специален гост бе директорът на агенцията доц. д-р Ваня Стаматова. На всички тях изказваме големи благодарности за помощта събитието да протече нормално.

Целта на “Млад рибар” бе не толкова състезателния характер и печеленето на награди, а възможността участниците да бъдат навън сред природата и да се запознаят с нови хора. Тяхното желание е догодина отново да има такова събитие, което да популяризира риболова като хоби сред младите.

*Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.