Skip to content Skip to footer

Второ издание на турнира ни по билярд за младежи-любители

Приключи вторият ни турнир по билярд за младежи-любители. Събитието се състоя в билярден клуб “ХотШот”, с които отново заедно органзиирахме надпреварата. Общо 26 души взеха участие в нея, които изиграха оспорвани двубои на билярдните маси.

В крайна сметка победител стана 15-годишният възпитаник на ПГМЕЕ Мартин Кунев, който триумфира и на първото ни издание през декември. Във финалния двубой той надделя над Кирил Арнаудов в интригуваща среща, а трети сред призьорите се нареди Яни Боев. Всички те получиха грамоти от Младежки международен център-Бургас за успешното си представяне.

Турнирът по билярд през 2023 година ще бъде традиционен и ще се провежда всяка последна събота в месеца. Следващото събитие ще е на 25 февруари. Всички турнир ще се състоят в билярден клуб “Хот Шот”.

Правилата, по които протича турнирът, са за осма топка, а двубоите в първи кръг биват определяни чрез виртуален жребий. След изиграването на кръга спечелелите отиват в поток “победители”, докато загубилите – в поток “загубили”. Срещите в двата потока продължават на елиминационен принцип, като накрая големият победител се определя във финал между завършилите на първо място от двата потока.

Всеки е добре дошъл да участва в нашия турнир, като условията са да е любител на играта, професионалисти не се допускат. Записването става предварително в онлайн форма или на място в деня на турнира.

Голямата новина свързана с , че Младежки международен център-Бургас основава свой клуб по билярд. Веднъж месечно ще организираме безплатна тренировка за всички желаещи да подобрят своите умения и похвати, да научат по-добре правилата, както и да създадат нова запознанства чрез любимата си игра. Тренировките ще ги ходят хора с опит в билярдните игри и ще се провеждат в билярден бар “ХотШот”.

Билярдът се радва на голяма популярност сред младежите в Бургас, като доказателство за това могат да послужат нашите анкетни проучвания сред тях. Голяма част от анкетираните – 51 души, че биха желали да се включат в дейности, свързани с билярдната игра. В резултат на нуждите и интересите на младите хора в града Младежки международен център-Бургас организира този турнир, както и клуба по билярд.

Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.