Skip to content Skip to footer

„Ден на розовата фланелка“ с Младежки Международен център-Бургас

Днес отбелязахме „Ден на Розовата фланелка“ с вълнуващо мероприятие в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. Асен Златаров“. Денят на розовата фланелка е познат и още като Международен ден за борба с училищния тормоз.

Младежките работници Венцислава и Жулиета, заедно с педагог. съветник Таня Петкова, влязоха в три класа и поговориха с учениците по темата. Дейните младежи от 8б, 8г и 9а клас изработиха колажи с послание към своите съученици. В тях, те призоваха за повече подкрепа, толерантност и доброта в ученическата среща. Всички, включили се в инициативата, получиха подарък – розова тениска и така се превърнаха в посланици, обединени срещу тормозът в училище.

 

Тази инициатива започва през 2007г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой съученик. Той бил тормозен, защото отишъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и ги раздават на всички в училище, които дръзват да се включат.

Този ден е повод да си напомним, че е окей да сме себе си и да сме различни. Нека да сме защитници на по-слабите и да сме толерантни към другите!