Skip to content Skip to footer

Младежка екоинициатива ,,Еко кръговратът на училищните отпадъци“ – сложихме компостери в Немската гимназия!

Компостерите в НЕГ „Гьоте“ Немска езикова гимназия „Гьоте“ – гр. Бургас са вече факт. С клуб Зелена Немска и доброволци ги построихме изминалия уикенд и станаха не само красиви, но и издръжливи!

Това е поредната успешно изпълнена младежка инициатива към ММЦ-Бургас – младежите от Зелена Немска (Деа Великова и Даниела Чолакова) се свързаха с нас със своята идея ,,Еко кръговратът на училищните отпадъци“, разписаха проект по нея и с наша финансова и менторска помощ сега тя вече е реалност.

Компостерите са единствените училищни такива (засега) и са разположени в двора на Немската гимназия, точно срещу Зелената класна стая – отново по проект на дейния клуб.

Изработването на компостерите не беше лесна работа, а продукт на много дискусии относно материалите и подхода на построяване. Тук е искаме специално да благодарим на майсторът на гимназията, който е и баща на Дани, както и на бащата на Дея за голямата помощ, която оказаха за концепцията и финализирането на проекта!

Тази младежка инициатива е възможна, благодарение на Проект № BGLD-2.001-0002 Създаване на Младежки международен център Бургас.

Проектът се реализира по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.