Skip to content Skip to footer

„НЕ“ на агресията в училище!

Тормозът в училище е един от най-сериозните и, за съжаление, често срещани проблеми в образователната система. Според международно проучване страната ни е на трето място в Европа по случаи на агресия в училище.

На тази тема бе посветено и посещението ни в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Карагеоргиево, ОУ „Светлина“ в с. Тополица и СУ „Н.Й. Вапцаров“ в гр. Айтос. Заедно с децата се обединихме около мнението, че различията не са повод за агресия, и насилието не е средство за решаване на проблеми. Тренингът премина под формата на дейности, чрез които учениците бяха провокирани да работят в екип.

От Младежки международен център – Бургас сме впечатлени от ентусиазмът и проактивността на учениците, както и от материалната база и нивото на образование в трите учебни заведения! Надяваме се, че с проведеното събитие, сме положили основата сред учениците и учителите за диалог по темата за агресия в училище.

Ако има други важни теми, които според вас трябва да бъдат засегнати в училище – пишете ни в социалните мрежи, по имейл или в коментар под статията – ние сме насреща!