Skip to content Skip to footer

Посещение на община Камено и Средновековна крепост „Русокастро“

Измина предпоследното събитие от „Лятна младежка програма 2022“ на Младежки Международен Център-Бургас и Отдел „Превенции и Младежки политики“ към Община Бургас.

Мероприятието се проведе на Средновековна крепост Русокастро, Община Камено, и имаше за цел да информира младите хора от Камено и с. Русокастро относно дейността на Младежки международен център като част от информационната кампания на центъра. Говорихме си за целите, визията и мисията на центъра и как може младежи от крайни населени в Област Бургас да се включат в дейностите с различен характер.

Регионалното посещение беше комбинирано с кратка беседа и игра тип „лов на съкровища“ с историческа насоченост. Събитието, което се проведе в партньорство с Община Камено, се радваше на голяма популярност и събра над 50 човека. В играта се включиха млади хора от Бургас, Камено и с. Русокастро с цел младежите от различните области да се опознаят. Младежите имаха възможност да тренират умения за работа в екип, да научат повече за културното богатство на Русокастро, както и нагледно да видят останките от казармата, водохранилището и наблюдателната кула на крепостта.

Много емоции предизвика стрелбата с лък, в която младежите се включиха след кратък инструктаж, проведен от Милена Стоянова – специалист Туризъм и информация към Община Камено.

В събитието се включиха и специални гости от клуб по LARP (Ролеви игри с отворен сценарий), които дойдоха със средновековни доспехи и ръчно изработени оръжия. Благодарение на тях, младежите имаха възможност да усетят какво е да си в дуел, научиха някои техники за поражение на противник, и имаха свободата да развихрят в импровизирана ролева игра.

Събитието нямаше да бъде възможно без съдействието на нашите партньори: Отдел „Превенции и Младежки политики“ към Община Бургас, Община Камено, МКБППМН-Камено и клуба по LARP. Благодарим!