Skip to content Skip to footer

Първата младежка трудова борса в ММЦ-Бургас – трамплин към успешна кариера

Младежката трудова борса в Младежки международен център – Бургас, даде възможност на младите хора, търсещи кариерни възможности и професионално развитие, да се оринтират в своя професионален път.

Партньори на събитието бяха разпознаваеми брандове на местно, национално и световно ниво, като #LIDL, #Fraport, #Sutherland, #Metinvest, #EuropeDirect, #Бургаска търговско-промишлена палата, #Авиомузей – Бургас, #Агенция по заетостта, #Министерство на труда и социалната политика, които представиха своите компании, свободни работни позиции и възможности за летни стажове.

В рамките на събитието бяха организирани редица работилници и лекции на тема: професионално развитие и целеполагане, създаване на автобиография, писане на мотивационно писмо, подготовка за интервю, реализация в неправителствения сектор. Експерти и професионалисти се включиха в мероприятията, като споделиха своите знания и опит, предоставяйки ценни съвети на подрастващите.

По отношение на създаване на автобиография и мотивационно писмо, младежките работници влязоха в ролята на ментори и навигираха младежите при работа с платформата #EUROPASS.

Относно интервю за работа, участниците се потопиха в атмосферата на ключовия елемент от кариерния процес, като в работилницата се включи екперт по подбор на персонал, предоставяйки стойностна информация, свързана с успешната реализация.

Завършващата фаза на събитието даде поле за прилагане на наученото в тематичните работилници, като овласти младежите със задачата да седнат на стола на специалиста по човешки ресурси и да проведат интервю за работа. След възстановката на тематичните разговори, обратната връзка бе позитивна и обещаваща.

Събитието осигури надеждна платформа за комуникация, като младите хора създадоха нови контакти с потенциални работодатели, професионалисти и ментори, което от своя страна ще бъде от полза за бъдещото им кариерно развитие и успех.

Младежката трудова борса (първо издание) бе оценена като успешна и вдъхновяваща. Благодарим на всички участници, работодатели и организатори за тяхната ангажираност и подкрепа. Очакваме с нетърпение следващото издание на събитието!