Skip to content Skip to footer

Първи турнир по билярд за младежи – любители

Младежки Международен Център проведе първи турнир по билярд за младежи – любители. В надпреварата се включиха 16 състезатели: 15 момчета и една смела госпожица – Ния Обретенова от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ – Бургас. Освен младежите участие в турнира взеха и Джон и Илейн Даглиш, семейна двойка от Нюкясъл. Те демонстрираха впечатляващи умения в играта и дадоха съвети на младежите. Разликата в поколенията бързо се стопи, а британците спечелиха симпатиите и уважението на младежите в приятелски разговори по време на двубоите.

Жребий определи противниците в първите срещи, а след тях участниците бяха разделени в два потока – победили и загубили, като играеха на двойна елиминация. След 26 срещи един срещу друг се изправиха победителите в двете групи.  

В крайна сметка, след изключително оспорван последен двубой, големият победител в турнира стана Мартин Кунев на 15 години, възпитаник на ПГМЕЕ – Бургас. Той грабна първото място, като не допусна нито една загуба! Второто място зае Яни Боев, ученик от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. След него в призовата четворка се класираха Никола Николов от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ и Мартин Маренов от ПГЧЕ „Васил Левски“. Шампионите отнесоха у дома грамоти и подаръци от Младежки Международен Център – Бургас, като награда и стимул за показаните умения!

Младежите изявиха желание да се включат в следващи събития и състезания по билярд, тъй като искат да развият своя общност, със запалени по този спорт връстници.

Благодарим на билярден клуб HotShot за съдействието, топлото посрещане и възможността да проведем турнира при тях.

*Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.