Skip to content Skip to footer

Работилница за къщички за птици vol.1

Първото издание на творилница за къщички за птици мина повече от чудесно! Всички знаем, че летните уикенди са време за почивка и хубави емоции, но младежката енергия няма спирка. Дори и в съботния ден, младежи и родители се събраха с кауза, откликвайки на нашата покана. 

Известно е че Бургас е дом на голямо разнообразие от различни видове птици, като не всички от тях за прелетни, и ще заминат на юг. За част от тези които остават, се погрижиха и нашите доброволци. По време на нашата творилница бяха изработени 10 къщички за птици от стабилен дървен материал, с които да помогнем в зимната подготовка на нашите пернати приятели. 

Материалите бяха осигурени от нас, а последната и най-важна съставка – ентусиазъм, носеха нашите участници. Сградата на Младежки Културен център кънтя под ударите на малки чукчета повече от 40 минути. За финал всички къщички получиха чуден облик според артистичните виждания на своите създатели. Освен прекрасният краен резултат, всички участващи усвоиха умения за безопасна работа с инструменти, механизмите за сглобяване на къщичка, и не на последно място – успешна комуникация и екипна работа. 

Местата на поставяне на къщичките и монтажа, ще бъдат извършени от специалисти, за да се гарантира достатъчно отстояние между тях, и да не се нарушава принципа на териториалност на птиците. В допълнителен пост ще обявим местата където се намират, за да може всеки, който има желание да ги види. 

Събитието беше част от „Лятна младежка програма“ на отдел „Превенции и младежки политики“ Община Бургас и Младежки международен център. Благодарим на всички доброволци за участието и желанието с което сглобиха и украсиха новите птичи резиденции! Повече от тях можете да видите в снимките към този пост.