Skip to content Skip to footer

9-ми май, Ден на ученическото самоуправление – „Стани младежки работник за един ден“

По случай 9-ти май, който освен ден на Европа, е и ден на ученическото самоуправление, ММЦ организира интересна инициатива.

В рамките на деня, нашите младежи-доброволци имаха възможност да стъпят в нашите обувки. Те направиха своите първи, уверени крачки в света на младежката работа, преминавайки през два модула.
Сутрешните часове отделихме на работа на терен. Заедно с младежите посетихме Социален патронаж – Бургас. Там нашите млади младежки работници споделиха своите знания за смарт устройствата с потребителите на услугата. В рамките на час и половина възрастните хора успяха да усвоят доста тънкости като: “как се праща снимка на внуче”, “как се търсят рецепти в гугъл” и “как се ползва вайбър”. Срещата приключи с много усмивки от млади и пораснали, и обещание да се видим отново.

Следобедните часове, младежите прекараха в нашия офис в Младежки Културен център. Там освен атмосферата в която работим, те се запознаха и с всичките ни дейности. Запознахме се, поговорихме за това какво е да си младежки работник и проведохме оперативка, на която всеки участник получи своята задача за деня. Част от младежите създадоха концепция за събитие, под менторството на наши колеги. Друга група представи идея за мотивационен семинар насочен към уязвимите групи. Третата задача беше свързана с изготвяне на визуални материали за бъдещи събития на центъра. Разбира се, не сме забравили и отразяването на нашите дейности. Затова последната задача беше написване на прессъобщение.
Всички участници се справиха невероятно със задачите си, включиха се с много хъс и младежки ентусиазъм.

По време на заключителната рефлексия младежите признаха че задачите са били приятни, но и предизвикателни. Заключението, около което се обединиха, беше че зад качествените резултати стои много труд и екипна работа.

Благодарим на всички участвали. Да видим вашият потенциал в действие може само да ни вдъхновява занапред!