Skip to content Skip to footer

QUIZ BATTLE vol.5!

Ето, че премина петото издание на Куиз битките, организирани от Младежки Международен Център-Бургас!

Всеки следващ път, събитието набира все повече и повече популярност, като този път имаше записани цели 30 отбора. Мястото на провеждане беше Експо Център Флора, а изданието се проведе по малко по-различен начин. Поради голямата бройка участници, направихме два еднакви куиза, случващи се паралелно в две от залите на центъра.

Викторината беше създадена от предишните победители – отбор „Много Мило“, които са двукратни шампиони в куизовете. Те се бяха постарали да затруднят отборите с някои трудни и нетипични въпроси, но и да ги зарадват с цели 20 песни от музикалния рунд! Водещите на куиза – Тодор и Стела от „Много Мило“ – изпълниха ролите си блестящо, като бяха чаровни, забавни и комуникативни.

Както всички минали битки, и в тази отборите се състезаваха в 5 различни рунда: Обща култура, Визуален рунд, Музикален рунд, Фендъми и Въпроси с повишена трудност. Отборите отново се състезаваха за 1-во, 2-ро и 3-то място, но с малка разлика. Провеждането на куиза в две зали този път изискваше допълнително правило – в края на куиза, шестте отбора с най-много точки се съревноваваха помежду си в последен решаващ рунд. Шестте отбори финалисти, които се изправиха помежду си в борба за победата бяха Тийм Кофеин, Заключени в мазето, Brain cells, Crimson Government, Созополски боклуци и Авогадро.

3-то място взеха отбор Авогадро със 136.5т., на 2-ро място се класираха Тийм Кофеин със 137т., а първо място грабнаха Заключени в мазето със 137.5т – само с половин точка разлика!

Поради големият интерес към младежките куизове и голямата бройка участници, скромният екип на Младежкия център имаше нужда от помощ. Затова и пуснахме обява за доброволци, които да ни помагат в подготовката на залите и да бъдат модератори на отборите. Щастливи сме да кажем, че доброволци се събраха за кратко време и свършиха работата чудесно. Много сме благодарни за помощта и се надяваме, че и за тях това е било полезно и забавно начинание.

Изключително много ни радва, когато виждаме, че младите имат интерес да участват в забавни образователни събития като това. Очаквайте следващото издание на Quiz Battle vol 6 съвсем скоро – този път създатели ще бъдат отбор „Заключени в мазето“. Нямаме търпение!

Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.-2021.